hits

Hvordan finne motivasjon til trening?

Ja, det er et spørsmål jeg har stilt meg mange ganger den siste tiden... Etter 1 år nesten uten trening, har jeg blitt litt for glad i sofa og sjokolade, til at det har vært lett å komme i gang.

Det er egentlig ikke helt sant, for jeg var i gang, men fikk problemer med ryggen pga ustabilt bekken etter fødsel. Da var beskjeden fra kiropraktor: Null trening! Kun stå, gå, ligge....

Nå er bekkenet og ryggen bedre, så da har jeg egentlig ingen grunn til å skulle bli liggende på sofaen...
Men hvordan finne motivasjon?

Jo, meld deg på ritt!!
Først var vi noen som snakket om å melde oss på ritt i Sarpsborg første helga i juni. Eneste minuset med det, er at rittet er på 7 mil! Og selvom jeg i hodet mitt, nesten er på nivå med Thor Hushovd, så må jeg innrømme at jeg kanskje ikke er helt der og at 7 mil er litt overkill...

Så kom jeg over denne muligheten: http://idapiapaatur.blogspot.com/2012/03/jentelag-til-raumerrittet.html?spref=tw

Ida er samboer med Ole Christian Fagerli, som sykler på terrengsykkel-landslaget og har bla 3 plass fra Birken og flere 2 plasser fra Raumerrittet. Og bare det å vite at hun er samboeren hans, kan skremme vannet av de fleste hobby-mosjonister. Men Ida er heldigvis ikke like godt trent som samboeren og er også glad i sofaen. Det er hvertfall det inntrykket hun gir på bloggen sin. Om det stemmer gjenstår og se. Tror hvertfall det skal gå bra. Jeg sendte henne i allefall en mail og her kan dere lese hvordan det gikk:

Hei Ida!

Så ikke bloggen din før nå, så jeg er sikkert altfor sent ute... :-P

Jeg har syklet endel tidligere, men har hatt et års pause nå pga svangerskap og fødsel.

Og som en konsekvens, har kiloene klumpet seg på, sjokoladesuget er konstant og treningsmotivasjonen er -10....

Har lekt meg litt med tanken om å melde meg på et ritt eller noe, for da MÅ jeg begynne å trene igjen.

Har en mann som trener støtt, og han har tvunget meg med ut på noen gå-økter, da jogging er uaktuelt. Og første gangen trodde jeg virkelig at jeg skulle dø! Pulsen lå på 89% hele tiden, mens han hadde hvilepuls... Jada, skikkelig artig.
Men etter noen turer til, så har det gått seg til litt, og jeg kjenner at treningsgrunnlaget som ble lagt før graviditeten fortsatt er der.

Og det er i grunn veldig urealistisk å sammenligne kondisen hans med min, men ja... ;-) Noe må gjøres, og jeg lengter etter å komme meg på sykkelen igjen, nå når sola skinner.

Så hvis du har en ledig plass til meg, vil jeg veldig gjerne være med. For jeg trenger virkelig motivasjon i bøtter og spann!

Mvh

Ann Christin Fjelltun

Her er svaret jeg fikk:

Hei Ann-Christin!
Du høres ut som en perfekt kandidat! :-)

Kjempegøy at du vil være med! Laget er egentlig fulltegnet, MEN det finner vi en løsning på! For det første er det ei jente fra Trondheim som har sagt hun vil være med, men jeg er ikke heeelt sikker på om hun skal da hun tross alt trenger både flybillett og overnatting. Det gjør det jo alltid litt vanskeligere.
Og: Jeg skal høre med Raumerrittet om vi kan lage 2 lag hvis interessen fortsetter, men andre ord blir det bare en større gjeng.


Jeg tenkte også å sette opp 2 faste sykkeldager i uka, med fast møteplass og klokkeslett. Hvilke jenter som vil kan være med, jo flere jo morsommere! Da får vi litt felles trening, og det trenger vi. :-)

Hvis vi ikke får med et lag til, eller hun fra Trondheim vil være med, så kan du altså uansett trene med oss og heller melde deg på rittet individuelt. Vi starter uansett likt, så vi sykler jo sammen uansett.


Jeg er ivrig etter å komme igang, men jeg venter fortsatt på scott-syklen min. Har bestilt ny, men ikke kommet riktig enda.


Hilsen Ida. :-)

 

Så enten jeg blir "femte hjul på vogna" eller som en del av laget, så skal jeg være med.
Løypa er heldigvis bare 39 km, så det skal jeg klare.

I morgen skal sykkelen testes for første gang, så da får vi se da.. om jeg er like kjepphøy som jeg er nå, her jeg sitter godt planta i sofaen, eller om jeg kommer meg litt ned på jorda....

Nå kommer jeg hvertfall i gang med treningen!!

Til slutt slenger jeg med et bilde av lille frøken solstråle!Hva gir deg motivasjon for å trene?

 

Én kommentar

Julie

12.03.2012 kl.20:36

Jeg får motivasjon av å se på meg selv i speilet, høres rart ut, men da får jeg lyst til å begynne å trene og spise sunt .. : p

Skriv en ny kommentar

frufjelltun

frufjelltun

38, Sørum

Ung og glad frue i 30-åra. Gift med en fantastisk flott mann. Mor til en gutt på 18, en jente på 6 og bonusmor til to på 20. Jobber som pedagogisk leder i barnehage, og har en evigvarende prosjekt: frafeittilheit.

Kategorier

Arkiv