hits

Yayoi Kusama på Henie Onstad

I helgen var vi på Henie Onstad kunstsenter i Sandvika. Vi måtte få med oss utstillingen til Yayoi Kusama! 

Kusama er en japansk samtidskunstner født i 1929! 
Den japanske kunstneren har en karriere som spenner over 70 år, med enorm produktivitet. Med sitt karakteristiske billedspråk og sin kunstneriske fornyelse har hun blitt verdenskjent for sine verk og sitt signaturmerke: polkadottene.

Kusama er kjent for sine store installasjoner med en nærmest hallusinatorisk intensitet ? der form og farge, lys og repetisjon konstruerer et altoppslukende rom som betrakteren blir en del av. Hennes kunst omfatter en rekke medier, blant annet maleri, tegning, skulptur, film, performance og installasjoner.

Fra en bakgrunn innen tradisjonelt japansk maleri, dro Kusama til USA som 20-åring. Hun kom inn på kunstscenen som et kvinnelig motstykke til Andy Warhol, hvor hun uttrykte seg i en blanding av kunst, mote og happenings. Siden da har hennes slående visuelle språk og konstant kunstnerisk innovasjon gjort henne til en av dagens mest fremtredende kunstnere. (kilde: visitoslo.no)

Frøya var utrolig fascinert av alle prikkene og spesielle skulpturene. Her er et lite bildedryss. I siste rommet vi skulle igjennom fikk alle publikummere utdelt et klistremerke som vi brukte til å dekorere et helt hvitt rom. 
Det har vært mange besøkende allerede og vil tro rommet er ganske fargerikt når utstillingen slutter i mai. Barn fikk stor prikk, voksne små. 

Anbefaler alle å få med seg denne utstillingen! 


 

Én kommentar

Mettesurrehue

28.02.2016 kl.15:46

Spennende opplevelse ! :-)

Skriv en ny kommentar

frufjelltun

frufjelltun

38, Sørum

Ung og glad frue i 30-åra. Gift med en fantastisk flott mann. Mor til en gutt på 18, en jente på 6 og bonusmor til to på 20. Jobber som pedagogisk leder i barnehage, og har en evigvarende prosjekt: frafeittilheit.

Kategorier

Arkiv